Omgeving van Horst a/d Maas

Het landschap en de cultuur van Noord-Limburg zijn ontzettend veelzijdig. De omgeving van Horst is ideaal voor het maken van een fietstocht, dankzij de vele fietspaden en het ontbreken van heuvels. Tijdens het fietsen passeert u de mooiste plekjes die Noord-Limburg u te bieden heeft. De vele fietsroutes voeren u door de mooiste dorpjes, langs de Maas, door de Peel en Maasduinen. Met een kaart van de fietsknooppunten in de regio stel u zelf uw eigen route samen of u kiest voor een uitgezette route zoals b.v. de Rozenroute of de Blauwe Bessen-route.

Voor de wandelliefhebbers is het heerlijk wandelen in Noord-Limburg. Er zijn veel wandelroutes beschikbaar. Bijvoorbeeld routes met een thema of speciaal voor wandelingen met kinderen zoals het 'Ridders en Roverspad'.
Melderslo is beroemd om haar blauwe bessen. Daarom zijn er enkele tochten voor u uitgestippeld die in het teken staan van deze koningin van het zachte fruit. De akkers rondom Melderslo staan vol met heerlijke blauwe bessen. Geniet van deze pracht aan het Blauwe Bessenpad.

In de directe omgeving kan men een bezoek brengen aan het Streekmuseum De Locht, tevens nationaal Asperge- en Champignonmuseum of het Zoemhukske met bijenhal. Verder zijn er nog een visvijver en het (gratis) strandbad Kasteelse Bossen in de directe omgeving. Natuurgebied het Schuitwater ligt tussen Melderslo en de Maas. Zelfs het buitenland is niet ver weg; Duitsland en België zijn met de auto gemakkelijk te bereiken.

Attracties in Noord Limburg

Het Aardbeienland

Het Aardbeienland is het vitaminerijkste park van Nederland.
Hele velden en kassen afwisselend vol met heerlijke geurende bloemen en bloedrode en bloedmooie kleurende zoete aardbeien.....zalig!
Zie www.aardbeienland.nl.

Toverland

Toverland SevenumBeleef een magische dag met het hele gezin! Meer dan 30 attracties en actief vermaak. Attractiepark Toverland is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. Kijk op toverland.nl voor de actuele openingstijden.

Thermaalbad Arcen

Lekker tot rust komen en ontspannen! Dat is goed voor lichaam en geest. Als u wilt ontdekken hoe goed dat kan voelen, komt u dan naar Thermaalbad Arcen in het bosrijke Noord-Limburgse land. In die oase van rust vindt u alles voor een optimale gezondheid.In Thermaalbad Arcen vergeet u alle dagelijkse beslommeringen en kuurt u op een verantwoorde wijze. Zie www.thermaalbad.nl.

Kasteeltuinen Arcen

Op het eeuwenoude, 32 ha grote landgoed met zijn monumentale Kasteel Arcen als middelpunt kunt u urenlang door de talrijke tuinen wandelen en van de verrassende kleuren en heerlijke geuren genieten. Wandel door het Rosarium, met 8.000 rozen. Zie www.kasteeltuinen.nl.

Oorlogsmuseum Overloon

Oorlog hoort in een museum thuis.
Dát is de boodschap van het Oorlogsmuseum in Overloon. In het museum in dit mooie en bosrijke park beleeft u de bezetting en de vervolging, maar ook het verzet en D-Day. Zie www.oorlogsmuseum.nl.

Hertog Jan Bierbrouwerij Arcen

Hertog Jan Pilsener is uit liefde voor bier gebrouwen van zacht water uit de Eifel en Ardennen en zorgvuldig geselecteerde hop en mout. Dat maakt van Hertog Jan Pilsener een stevig goudblond bier. Met een mooie, dichte schuimkraag, een volle smaak en een aangenaam bittere afdronk. Zie www.hertogjan.nl.

Asperge- en champignon museum

Museum "De Locht” ligt in Melderslo, Noord-Limburg. Het museum geeft een boeiend beeld van de wijze waarop men tussen 1850 en 1950 leefde, woonde en werkte op het platteland. Het museum is gehuisvest in een authentieke Noord-Limburgse langgevelboerderij. Zie www.delocht.nl.

Nationaal Park De Groote Peel

Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied waar vroeger turf is gestoken. Tegenwoordig is het een vogelrijk natuurgebied dat bij uitstek geschikt is om wandelend te beleven. Het gebied is ruim 1400 hectare groot en wordt niet doorsneden door autowegen, hoogspanningsleidingen of andere ontsierende infrastructurele werken. Zie www.nationaal-parkdegrootepeel.nl

Rozendorp Lottum

Lottum is hét Rozendorp van Nederland. Liefst 70% van de Nederlandse rozenproductie komt uit dit pittoreske dorpje. Alles in Lottum ademt rozen; het Rozenkenniscentrum, de fietsroutes, de rozentuinen en uiteraard het Rozenfestival. Zie www.rozendorp.nl.

De kantfabriek Horst

Het museum is gevestigd in de voormalige Zuid-Nederlandse Kantfabriek die tot 2006 in bedrijf was. De fabriek is gebouwd in 1928 en is nu een Rijksmonument. Sinds 2006 exploiteert Stichting Museum de Kantfabriek het sfeervolle dertiger jaren pand. De kantklosmachines staan nog klaar voor gebruik. Het museum toont de ontwikkeling van de textielnijverheid en -industrie in de regio Horst (Noord-Limburg), organiseert wisselexposities waarin textiel de leidraad is en biedt cursussen aan gerelateerd aan textiel. Zie www.museumdekantfabriek.nl